Cheesecake med bolsjer

Skøn opskrift på cheesecake med bolsjer. Anisolie giver de røde bolsjer en helt særlig karakter, og sammen med flødeost og sød vanilje kommer du hurtigt i himlen.

Bemærk: Hviletid på køl: 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 18 cm i diameter

Sådan gør du

Knus kiks og rørsukker helt fint i en blender eller foodprocessor. Smelt smørret, og blend det sammen med kiksemassen.
Tryk kikseblandingen ud i springformen. Stil på køl.
Udblød husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Tag husblassen op af vandet, vrid den let, og smelt den forsigtigt i en varmefast skål over vandbad. Afkøl husblassen helt.
Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en luftig masse. Rør flødeost i med en ske.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af citronen. Rør vaniljekorn i massen sammen med yoghurt, citronskal og smeltet husblas.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummet i flødeostecremen.
Fordel cremen over kiksebunden. Dæk springformen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.
Knus bolsjerne helt fint i en blender, og drys dem i et jævnt lag oven på kagen. Pynt med blåbær, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 11. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Martin Tanggaard