Bagt cheesecake med bær
11. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Kom et par håndfulde friske hindbær, brombær og blåbær i denne lækre cheesecake, der er den perfekte gæstedessert: Den skal nemlig bages dagen før.
Bemærk
Køletiden er 6 timer eller natten over.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Blend kiks og mandler fint i en blender, og bland dem med sukker i en skål. Smelt smørret i en gryde, og vend det i kikseblandingen.
Tryk kikseblandingen ned i bunden af springformen, og sæt formen på køl, imens du laver fyldet.
Tænd ovnen på 175° varmluft. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med flødeost, cremefraiche og 125 g sukker i en skål, og pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Vend fintrevet citronskal i massen, og hæld den i springformen.
Skyl og tør bærrene, og vend dem sammen med det sidste sukker. Læg forsigtigt bærrene oven på kagen.
Bag kagen i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter, til den har sat sig. Dæk evt. kagen med alufolie undervejs, så den ikke bliver for mørk på toppen.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle lidt. Sæt den derefter i køleskabet i ca. 6 timer, gerne natten over, så den bliver helt kold.
Servér kagen direkte fra køl, så den er kold og lækker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk