Cheesecake med blåbærkompot

Cheesecaken skal bages i ovnen og får en lækker, cremet konsistens. Den smukke mørklilla blåbærkompot sætter prikken over i'et.

Bemærk: Hviletid på køl: Mindst 4 timer, evt. op til 1-2 dage.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

1Læg bagepapir i bunden af springformen. Blend kiks, peanuts og brun farin til fine krummer i en blender eller foodprocessor.
2Smelt smørret i en gryde, og rør det sammen med kikseblandingen.
3Pres kikseblandingen sammen i bunden af springformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt springformen på køl, imens du forbereder fyldet.
4Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk flødeost, cremefraiche, sukker og vaniljekorn hurtigt sammen med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kun ganske kort mellem hvert æg.
5Riv skallen, og pres citronen. Rør citronskal og citronsaft i flødeostecremen. Tænd ovnen på 160°. Fordel flødeostecremen oven på kiksebunden, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time.
6Sæt springformen med kagen til afkøling på en rist, og sæt den herefter på køl i mindst 4 timer eller op til 1-2 døgn.
7Smelt smør, sukker og vand sammen på en pande. Vend blåbær i. Varm blandingen igennem i 2 minutter. Fordel den afkølede eller lune blåbærkompot oven på cheesecaken lige før servering.

Tip!

Cheesecaken kan bages 1-2 dage i forvejen og opbevares på køl, men blåbærkompotten skal laves lige inden servering. Udskift evt. kompotten med syltede kirsebær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft