French toast med blåbærkompot og vaniljeis
7. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
French toast kaldes også arme riddere og er søde, sprøde toastbrød, der kan nydes til morgenmad, brunch eller som en rustik dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og tør blåbærrene. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og mas dem sammen med sukkeret.
Bland blåbær, vaniljesukker og vand i en gryde, og bring det i kog, til sukkeret er opløst. Skru ned, og lad kompotten småkoge i ca. 5 minutter, til bærrene er kogt let ud.
Tag gryden af varmen, hæld kompotten i et glas med låg, og afkøl den.
Pisk æg, mælk, sukker og vaniljesukker sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Læg brødskiverne i blandingen - én ad gangen - og lad dem suge væsken til sig på begge sider.
Steg brødskiverne i smør på en pande, til de er gyldne og sprøde på begge sider. Hold dem evt. varme i ovnen ved lav varme indtil servering.
Skær brødskiverne i halve, og anret dem i små stakke. Top hver anretning med blåbærkompot og vaniljeis. Servér straks. <br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk