Cannelloni med spinatfyld og ricotta

Friske og bløde lasagneplader rullet om oste- og spinatfyld – er det ikke noget, man altid har brug for? Denne skønne opskrift på italiensk cannelloni er både nem og lækker!

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld hakkede tomater i en skål. Pil og pres hvidløg, og hak basilikumblade fint.
Rør det i de hakkede tomater sammen med salt og peber.
Skyl spinaten, og steg den let i olie på en pande, til den falder sammen. Afdryp den i en sigte.
Hak basilikumblade, og riv parmesan fint. Rør det i ricottaen sammen med æg, muskatnød, salt og peber. Tilsæt spinat, og rør rundt.
Tænd ovnen på 200°. Fordel halvdelen af tomatsaucen i bunden af et smurt ovnfast fad.
Læg spinatfyldet i en stribe på lasagnepladerne, og rul dem sammen til rør. Læg dem oven på tomatsaucen i fadet.
Fordel resten af tomatsaucen over de fyldte cannellonirør. Riv parmesanost over, og sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter, til pastaen er mør, og osten er gylden.

Tip!

Cannelloni er cylinderformede pastarør. Hvis de ikke findes i supermarkedet, kan du rulle friske lasagneplader sammen som beskrevet i denne opskrift.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic