Gözleme med spinatfyld – tyrkisk fladbrød
1. juni 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Gózleme er Mellemøstens svar på calzone. Det er et tyrkisk fladbrød eller en madpandekage, der rulles ud næsten som en pizzabund og fyldes med det, du ønsker, før det foldes og bages.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget, og pil og knus hvidløg. Sautér løg, hvidløg og spidskommen i lidt olie i en sauterepande.
Skyl og tør spinaten, og sautér den med på panden i et par minutter, til den falder sammen.
Skyl og hak persille og mynte, og vend det i spinatblandingen sammen med ricotta og revet parmesan. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 225°. Rul pizzadejene ud til 2 bunde, og fyld halvdelen af hver bund med spinatfyldet. Fold den anden halvdel henover, og luk kanten ved at klemme den godt sammen.
Bag gözlemerne gyldne i ca. 15 minutter, og nyd dem straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk