Gözleme med spinatfyld – tyrkisk fladbrød

1. juni 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Gózleme er Mellemøstens svar på calzone. Det er et tyrkisk fladbrød eller en madpandekage, der rulles ud næsten som en pizzabund og fyldes med det, du ønsker, før det foldes og bages.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget, og pil og knus hvidløg. Sautér løg, hvidløg og spidskommen i lidt olie i en sauterepande.
Skyl og tør spinaten, og sautér den med på panden i et par minutter, til den falder sammen.
Skyl og hak persille og mynte, og vend det i spinatblandingen sammen med ricotta og revet parmesan. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 225°. Rul pizzadejene ud til 2 bunde, og fyld halvdelen af hver bund med spinatfyldet. Fold den anden halvdel henover, og luk kanten ved at klemme den godt sammen.
Bag gözlemerne gyldne i ca. 15 minutter, og nyd dem straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar