Cannelloni med spinat og ricotta
Den italienske ret er comfortfood, når det er bedst. Tomatsaucen er i skøn forening med ricotta og spinat, som tilsammen danner en fantastisk hverdagsret.

31-60 min.
(10)
5. januar 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Cannelloni
- lasagneplader
- 500 g
- friske mozzarellakugler
- 2
- frisk basilikum
- 1 håndfulde
- smør til formen
- 1 spsk.
Tomatsauce
- løg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- cherrytomater
- 250 g
- hakkede tomater
- 1 dåser
- balsamicoeddike
- 3 spsk.
- salt
- peber
- frisk basilikum
- 2 spsk.
Spinat-fyld
- frisk spinat
- 250 g
- skalotteløg
- 2
- ricotta
- 250 g
- rasp
- 4 spsk.
- usprøjtet citroner
- 1
- friskrevet parmesan
- 35 g
- salt og peber
- friskrevet muskatnød
- 1 knsp.
Sådan gør du
Tomatsauce
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en lille gryde. Skyl og halvér tomaterne, og lad dem koge med i gryden sammen med hakkede tomater og balsamico.
Lad det koge en smule ind, og smag til med salt, peber og basilikum.
Spinat-fyld
Bring lidt vand i kog i bunden af en stor gryde. Skyl spinaten, og damp den i gryden, til den falder sammen. Tag spinaten op, og pres overskydende væske fra.
Hak spinaten fint. Riv skallen af citronen fint. Pil og hak skalotteløg, og rør dem sammen med spinat, ricotta, rasp, citronsaft, citronskal og parmesan. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Cannelloni
Tænd ovnen på 225°. Fordel lidt tomatsovs i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg lidt fyld på en lasagneplade, og rul den sammen.
Læg den i fadet, og gentag processen, til alt fyldet er brugt. Hæld det sidste tomatsauce over pastarullerne, og top med skiver af mozzarella.
Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til osten er gylden. Pynt med frisk basilikum, og servér evt. med en grøn salat.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner