Cannelloni med spinat og ricotta

Den italienske ret er comfortfood, når det er bedst. Tomatsaucen er i skøn forening med ricotta og spinat, som tilsammen danner en fantastisk hverdagsret.

Cannelloni med spinat og ricotta
31-60 min.

(10)

5. januar 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Cannelloni

lasagneplader
500 g
friske mozzarellakugler
2
frisk basilikum
1 håndfulde
smør til formen
1 spsk.

Tomatsauce

løg
1
hvidløg
2 fed
olivenolie til stegning
1 spsk.
cherrytomater
250 g
hakkede tomater
1 dåser
balsamicoeddike
3 spsk.
salt
peber
frisk basilikum
2 spsk.

Spinat-fyld

frisk spinat
250 g
skalotteløg
2
ricotta
250 g
rasp
4 spsk.
usprøjtet citroner
1
friskrevet parmesan
35 g
salt og peber
friskrevet muskatnød
1 knsp.

Sådan gør du

Tomatsauce

Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en lille gryde. Skyl og halvér tomaterne, og lad dem koge med i gryden sammen med hakkede tomater og balsamico.
Lad det koge en smule ind, og smag til med salt, peber og basilikum.

Spinat-fyld

Bring lidt vand i kog i bunden af en stor gryde. Skyl spinaten, og damp den i gryden, til den falder sammen. Tag spinaten op, og pres overskydende væske fra.
Hak spinaten fint. Riv skallen af citronen fint. Pil og hak skalotteløg, og rør dem sammen med spinat, ricotta, rasp, citronsaft, citronskal og parmesan. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Cannelloni

Tænd ovnen på 225°. Fordel lidt tomatsovs i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg lidt fyld på en lasagneplade, og rul den sammen.
Læg den i fadet, og gentag processen, til alt fyldet er brugt. Hæld det sidste tomatsauce over pastarullerne, og top med skiver af mozzarella.
Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til osten er gylden. Pynt med frisk basilikum, og servér evt. med en grøn salat.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'