Indbagt laks med spinatfyld
1. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Cremet lakseret omkranset af blød butterdej, som er sprød udenpå, men smelter på tungen – det er svært ikke at være fan!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Rul butterdejen ud. Skær laksen i mundrette stykker.
Optø forsigtigt spinat i en lille gryde eller mikroovnen, og kram den fri for overskydende væske.
Smelt smør, og pisk melet i lidt ad gangen. Rør mælken i under omrøring. Lad saucen simre, til den tykner, og smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Rør spinat og hytteost i, og varm saucen igennem.
Fordel lidt af spinatblandingen på midten af den ene halvdel af rullen. Læg laksestykkerne over og resten af spinatsaucen oven på laksen. Fugt butterdejens kanter med lidt vand, fold siderne op, og fold rullen sammen hen over midten. Brug vand eller sammenpisket æg til at "lime" kanterne sammen.
Rids et ternet mønster i overfladen, pensl med sammenpisket æg, og bag retten i 15 minutter.
Pensl med æg igen, drys grofthakkede valnødder over, og bag i 10-15 minutter, til butterdejen er sprød og gylden.
Servér med en simpel råkostsalat eller en blandet grøn salat ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk skinkestang med butterdej
Powered by Froala Editor