Braiseret nakkefilet med hvidløg og råstegte kartofler

Braiseret kød får masser af kraft og smag og bliver meget mørt. Spis det med råstegte kartofler til.

Ingredienser

Sådan gør du

1Pil yderskallen af hvidløget, og pil de enkelte fed fra hinanden. Pil løgene, og hak dem groft.
2Snit salviebladene groft. Skær skallen af citronerne i store, tynde flager med en kartoffelskræller.
3Tænd ovnen på 200º. Opvarm en stegeso med olie, og brun kødet godt på alle sider. Krydr med salt og peber.
4Tilsæt hvidløgsfed, løg, salvie og citronskal, og lad det stege med, til det får en smule farve.
5Tilsæt mælk, og bring i kog. Læg låg på, og sæt gryden i ovnen i 1½ time, til kødet er mørt.
6Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Steg dem gyldne og møre i olie på en stor pande, det tager 20-30 minutter. Krydr med salt og peber.
7Skær kødet i skiver, og anret med kartofler og stegesky fra gryden. Servér en blandet grøn salat som tilbehør til retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth