Braiseret lammekølle med kartofler og tørret frugt

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Den langsomme tilberedning gør lammekødet ekstra mørt og lækkert.

Bemærk
Stegetid: 8 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl og hak ingefær. Pil hvidløget. Stød ingefær, hvidløg, spidskommen og koriander godt sammen i en morter.
Gnid lammekøllen ind i krydderblandingen.
Brun lammekøllen på alle sider i smør på en pande. Læg den i en bradepande.
Pil og snit løg. Svits løg og kanelstænger på panden. Tilsæt vin, og kog i 3 minutter. Fordel løgblandingen over lammekøllen.
Fjern sten fra dadler og svesker. Læg dadler, svesker, rosiner og abrikoser i bradepanden med kødet. Hæld honning over.
Skrub kartoflerne, og læg dem i bradepanden. Hæld vand ved. Dæk bradepanden omhyggeligt med bagepapir og herefter alufolie. Bradepanden skal være helt lukket.
Sæt bradepanden i en kold ovn, og tænd ovnen på 140°. Steg retten i 7-8 timer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar