Braiseret lammekølle med kartofler og tørret frugt
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Den langsomme tilberedning gør lammekødet ekstra mørt og lækkert.
Bemærk
Stegetid: 8 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl og hak ingefær. Pil hvidløget. Stød ingefær, hvidløg, spidskommen og koriander godt sammen i en morter.
Gnid lammekøllen ind i krydderblandingen.
Brun lammekøllen på alle sider i smør på en pande. Læg den i en bradepande.
Pil og snit løg. Svits løg og kanelstænger på panden. Tilsæt vin, og kog i 3 minutter. Fordel løgblandingen over lammekøllen.
Fjern sten fra dadler og svesker. Læg dadler, svesker, rosiner og abrikoser i bradepanden med kødet. Hæld honning over.
Skrub kartoflerne, og læg dem i bradepanden. Hæld vand ved. Dæk bradepanden omhyggeligt med bagepapir og herefter alufolie. Bradepanden skal være helt lukket.
Sæt bradepanden i en kold ovn, og tænd ovnen på 140°. Steg retten i 7-8 timer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk