Wienerschnitzel med råstegte kartofler og ærtepuré

8. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En klassisk wienerschnitzel pyntes med en "dreng" i form af citron, ansjoser og revet peberrod, men her får du en grønnere version med ærtepuré og ærteskud.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200ׄ°. Skrub kartoflerne, og skær dem i små tern. Vend dem med olie i en skål, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend rundt i kartoflerne undervejs.
Læg de frosne ærter i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op. Afdryp.
Blend ærterne til puré i en blender eller minihakker sammen med olie. Smag ærtepuréen til med citronsaft, salt og peber, og anret den i en skål.
Bank schnitzlerne let flade med hånden eller en kødhammer, og vend dem i mel i en dyb tallerken.
Slå æggene ud i en dyb tallerken, og pisk dem let sammen med en gaffel. Vend schnitzlerne i æg og derefter i rasp. Krydr med salt og peber.
Opvarm 1 spsk. olie og 1 spsk. smør på en pande. Steg 2 schnitzler ad gangen i ca. 5 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne og sprøde. Steg de 2 sidste schnitzler på samme måde.
Servér wienerschnitzlerne med råstegte kartofler og ærtepuré, og pynt med friske ærteskud og citronbåde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar