Wienerschnitzel med råstegte kartofler og ærtepuré
8. december 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En klassisk wienerschnitzel pyntes med en "dreng" i form af citron, ansjoser og revet peberrod, men her får du en grønnere version med ærtepuré og ærteskud.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200ׄ°. Skrub kartoflerne, og skær dem i små tern. Vend dem med olie i en skål, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend rundt i kartoflerne undervejs.
Læg de frosne ærter i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op. Afdryp.
Blend ærterne til puré i en blender eller minihakker sammen med olie. Smag ærtepuréen til med citronsaft, salt og peber, og anret den i en skål.
Bank schnitzlerne let flade med hånden eller en kødhammer, og vend dem i mel i en dyb tallerken.
Slå æggene ud i en dyb tallerken, og pisk dem let sammen med en gaffel. Vend schnitzlerne i æg og derefter i rasp. Krydr med salt og peber.
Opvarm 1 spsk. olie og 1 spsk. smør på en pande. Steg 2 schnitzler ad gangen i ca. 5 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne og sprøde. Steg de 2 sidste schnitzler på samme måde.
Servér wienerschnitzlerne med råstegte kartofler og ærtepuré, og pynt med friske ærteskud og citronbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på wienerschnitzel!
Powered by Froala Editor