Braiserede svinekæber

Svinekød er som regel ikke førstevalget, når vi skal vælge kød til gæstemenuens hovedret, men svinekæber er blevet en yderst populær spise i vores køkkener, når vi gerne vil kræse ekstra for vores gæsters sultne munde.

Bemærk: Simretid: 1½-2 timer. Servér retten med kartoffelmos eller groft brød.

Ingredienser

Sådan gør du

1Puds svinekæberne fri for hinder, eller få din slagter til det. Brun dem i lidt olie i en varm, tykbundet gryde – gerne støbejern, evt. ad flere omgange, så alle bliver brunet ordentligt.
2Skræl gulerødder og persillerødder. Pil løg, og skær dem i kvarte. Skyl æbler, og skær dem i kvarte. Pil hvidløg.
3Tag svinekæberne op, og sautér halvdelen af gulerod, persillerod, løg, æbler og hvidløg. Kom kæberne tilbage i gryden oven på grøntsagerne, og tilsæt hvidvin.
4Kog op, og tilsæt bouillon og timian bundet med lidt kødsnor. Sæt låg på, og lad kæberne simre under låg i ca. 1 time. Byt lidt rundt på kæberne undervejs, så alle får lige meget varme.
5Tjek, at kæberne er helt møre, tag dem op, og si saucen. Kassér grøntsagerne, og kom saucen i en ren gryde. Lad den koge uden låg til den er lidt tykkere og smagfuld, ca. 10-15 minutter.
6Tilsæt resten af grøntsagerne og kæberne, og lad det hele simre i 5-10 minutter. Smag til med salt, peber og koldt smør. Servér kæberne toppet med skyllet, hakket persille, og servér mos eller groft brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP