Braiserede svinekæber

Svinekød er som regel ikke førstevalget, når vi skal vælge kød til gæstemenuens hovedret, men svinekæber er blevet en yderst populær spise i vores køkkener, når vi gerne vil kræse ekstra for vores gæsters sultne munde.

Braiserede svinekæber
0-30 min.

(6)

September 5, 2022 af Louisa LorangFoto: AOP
Bemærk:Simretid, i alt: Ca. 1 time og 25 minutter.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Servér evt. retten med kartoffelmos eller groft brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Bedste opskrift på BRAISEREDE SVINEKÆBER

Leder du efter en fantastisk opskrift på braiserede svinekæber, er du kommet til det rette sted!

For at få Du kan købe svinekæber i større supermarkeder eller hos en slagter. Kender du menuen i god tid, er det en god idé at bestille dem i forvejen hos din slagter.

Kødet er hårdt og uden særlig meget fedt – alligevel får du mørt kød med masser af smag, hvis du braiserer det.

Hvad betyder braiserede?

Når du braiserer kød, steger du det først i fedtstof, og så skal det stå og simre i en gryde med lidt væske. Det er ikke det samme som at koge kødet, da der er meget mindre væske til stede. Væsken bruges bagefter som sauce.

Simretid: Sådan får du mørt kød

Er der noget bedre end simremad? På kolde, regnfulde dage, er det som at få et varmt kram til aftensmad! Hemmeligheden bag simremad er selvfølgelig; tid. Jo mere tid, desto bedre. Kødet skal gerne simre i over 1 time, da det så bliver helt perfekt mørt og lækkert. Giver du retten ekstra tid, lover vi også, at det er givet godt ud. God fornøjelse!

Øl braiserede svinekæber

Øl gør bare ét eller andet, når det tilsættes i en simreret som braiserede svinekæber. Der er så mange smagsnoter i øl, som komplimenterer svinekæberne.

Du kan i princippet bruge det meste slags øl, men vi anbefaler, at du bruger en god mørk øl, f.eks. en brown ale vil gøre sig godt i retten. Mørke øl har ofte en næsten rugbrøds- og nøddeagtig smag, og fungerer næsten som en bouillon i din ret.

Braiserede svinekæber i rødvin

Har du ikke en øl stående, eller er du bare vild med rødvin i simreretter? Så kan du sagtens udskifte øl med rødvin. Igen kan du bruge de fleste rødvine, og der er ingen grund til at bruge en dyr rødvin. En billig en gør også underværker.

Braiserede svinekæber med kartoffelmos er den lækker efterårs- og vinterspise. Du kan bruge de grøntsager du selv holder af, og du vælger selv, om du vil braisere i rødvin eller øl. 

Hvad er svinekæber egentlig?

Svinekæber, eller svinekæbeklumper, er grisens kinder. Kinden er en muskel, som derfor er et stykke meget hårdt kød, inden det tilberedes. Men hvis du giver den kærlighed og tålmodighed nok, bliver det til det møreste stykke kød. Når bare du giver det mindst 1 time, hvor det står og simrer, så er du garanteret et mørt stykke kød. Nemt, ikke?

Tilbehør til braiserede svinekæber

Skal du have et rigtig efterårs- eller vintermåltid, så vil vi anbefale at du laver en god kartoffelmos til (husk rigelig smør),eller en sellerimos.

Er du ikke til mos, kan du sagtens få kogte eller ovnbagte kartofler til. Tilføjer du en god mængde grøntsager i selve retten, kan du ofte også nøjes med en god grøn salat til.

Se også: Tema med skønne opskrifter på slowfood lavet med kærlighed

Måske du også kan li'