Braiseret oksekød med citrongræs

3. marts 2023 af .

Foto: Columbus Leth

I Vietnam kaldes retten Bo Kho, og oksekødet får krydret selskab og masser af liv. Servér med nykogte ris.

Bemærk
Retten skal simre i i alt 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kødet i grove tern, og vend det med five spice-krydderi og fiskesauce. Lad det marinere på køl i 30 minutter. Brun kødet grundigt af i lidt olie (helst i en støbejernsgryde).
Pil løg og hvidløg, og skræl ingefær. Skær det hele i tynde strimler. Steg løg, hvidløg og ingefær med i gryden i 2-3 minutter, og tilsæt så stjerneanis, kanelstænger, citrongræs og tomatpuré.
Hæld bouillonen over, og lad det simre i 1½ time under låg, til kødet begynder at virke mørt.
Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Hæld dem i gryden, og lad dem simre med i endnu 30 minutter.
Smag retten til med hvidvinseddike, fiskesauce og evt. lidt sukker, og servér med nykogte ris og friske krydderurter.

Tip!

Citrongræs giver retten en formidabel og helt særegen smag. Husk at give stænglerne et ordentligt bank med bagsiden af en stor kniv, før du bruger dem, så de kan afgive al deres gode aroma.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar