Braiseret kalv i urtesauce
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Braiseret kalv er ægte simremad, hvor selve tilberedningen går lynhurtigt.
Bemærk
Simretid: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i store tern, og vend dem med salt, peber og knuste fennikelfrø.
Skræl æble, gulerødder og pastinak, og skær dem i mellemstore tern. Halvér fenniklen, fjern stokken, og skær i mindre stykker. Pil løgene, og halvér dem eventuelt.
Brun først kødet i olie på en pande ad et par omgange. Læg stykkerne i et stort ovnfast fad eller i en stegeso, og tilsæt lidt mere olie. Brun alle grøntsagerne, og fordel dem over kødet.
Hæld juice og bouillon i gryden, kog det op med persille og timian, og hæld det i fadet.
Læg låg eller alufolie over, og sæt fadet nederst i en 200 grader varm ovn i 1-1½ time, til kødet er mørt.
Si væden fra, og blend det til en tyk sauce. Kog den igennem, tilsæt smør, og smag til med eddike eller citronsaft.
Anret kødet og resten af urterne oven på saucen, og drys med persille. Servér groft brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk