Braiseret oksekød med kokos
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Den lækkert krydrede gryderet skal simre en times tid, så kødet bliver ekstra mørt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i ca. 5 cm store terninger. Bland garam masala, five-spice krydderi og chiliflager, og vend kødet i krydderiblandingen. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Opvarm olien i en gryde. Brun kødet lidt ad gangen, og læg det til side efterhånden.
Skræl og hak ingefær fint. Hak timian. Svits hvidløg, løg, ingefær og timian i gryden.
Læg det brunede kød tilbage i gryden, og hæld kokosmælk og hakkede tomater over. Kog retten ved svag varme i ca. 1 time, til kødet er mørt.
Kog risene efter anvisningen på emballagen, og servér dem som tilbehør til det braiserede oksekød. Pynt evt. med lidt frisk timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk