Bløde boller med græskar

Luftige græskarboller med tandsmør kan gøre enhver efterårsaften ekstra hyggelig eller en hver morgenstund ekstra rar. Brug sæsonens græskar i dine boller – det kan anbefales.

Bemærk: Hævetid: I alt 1 time og 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1Rist græskarkernerne på en tør pande, til de puffer, og afkøl dem let.
2Skræl og udkern græskarret, og riv græskarkødet groft.
3Rør gæren ud i vandet, og tilsæt honning, salt, speltflager og durummel.
4Kom græskarkødet og ¾ af græskarkernerne i, ælt dejen sammen med melet, og lad den hæve tildækket i 1 time.
5Form dejen til boller, og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 30 minutter.
6Pensl med sammenpisket æg, drys med resten af græskarkernerne, og bag bollerne ved 200° i 25 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Carina Krüger