Squash-boller
17. oktober 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De saftige squashboller er perfekt svampede og lækre og idelle at bruge til madpakken eller til mellemmåltid.
Bemærk
Hævetid: Natten over på køl + 3 timer på køkkenbordet
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i kærnemælk og vand i en skål. Tilsæt hvedekerner, og dæk skålen med husholdningsfilm. Sæt dejen på køl natten over.
Skyl squashen, og riv den groft. Bland den i dejen sammen med olie, salt og sukker. Rør melet i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem.
Læg dejen i en stor skål, og lad den hæve lunt i 1-2 timer.
Form dejen til 12-16 boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir, eller læg dem i smurte muffinforme. Lad dem hæve i 1 time til dobbelt størrelse under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 225°. Bag bollerne i den varme ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk