Squash-boller

17. oktober 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

De saftige squashboller er perfekt svampede og lækre og idelle at bruge til madpakken eller til mellemmåltid.

Bemærk
Hævetid: Natten over på køl + 3 timer på køkkenbordet

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i kærnemælk og vand i en skål. Tilsæt hvedekerner, og dæk skålen med husholdningsfilm. Sæt dejen på køl natten over.
Skyl squashen, og riv den groft. Bland den i dejen sammen med olie, salt og sukker. Rør melet i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem.
Læg dejen i en stor skål, og lad den hæve lunt i 1-2 timer.
Form dejen til 12-16 boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir, eller læg dem i smurte muffinforme. Lad dem hæve i 1 time til dobbelt størrelse under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 225°. Bag bollerne i den varme ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar