Banankage med mascarponecreme

Svampet og lækker banankage serveret med en skøn mascarponecreme.

Ingredienser

Udstyr

en rugbrødsform

Sådan gør du

1Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme. Pisk æg og sukker grundigt sammen med en elpisker. Tilsæt smørret, og rør godt.
2Mos bananerne, og rør dem i æggemassen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
3Bland mel, bagepulver, kokosmel og vaniljekorn i en skål, og vend derefter denne tørre blanding i æggemassen med en ske, til du har en ensartet dej.
4Smør rugbrødsformen med smør, og fordel dejen i formen. Drys overfladen med rørsukker, og bag kagen i en 180° varm ovn i 40 minutter.
5Riv skallen af appelsinen (gem lidt til pynt). Rør mascarpone, flormelis og appelsinskal sammen til en jævn creme. Stil cremen på køl, til den skal bruges.
6Smør mascarponecreme på banankagen (gerne mens kagen stadig er lun),drys med kokosflager og lidt appelsinskal, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek