Banankage-lagkage
30. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den er fyldt med store chokoladestykker, og der er fyldig chokoladecreme både mellem bundene og på toppen. Denne banankage går ud til både børn og voksne!
Ingredienser
Udstyr
2 springforme, cirka 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker. Pisk æg i 1 ad gangen, til massen er luftig. Mos bananerne med en gaffel i en skål, og pisk bananmosen i dejen sammen med mel, bagepulver og salt. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Beklæd bundene af to springforme med bagepapir. Fordel dejen i de 2 forme, og bag kagerne i ovnen i cirka 45 minutter. Tjek med en tandstikker, at kagerne er gennembagte. Lad banankagerne køle helt af.
Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad, og lad den køle lidt af.
Pisk smørret luftigt og lyst. Pisk kakaopulveret i smørret, og tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du fortsat pisker. Tilsæt mælk, og bliv ved med at piske i cirka 3 minutter. Hæld den smeltede chokolade i, og pisk, til chokoladecremen netop bliver ensartet.
Fordel chokoladecremen mellem og på toppen af lagkagebundene. Lad kagen stå køligt, til den skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk opskrift på banankage med chokoladetopping
Powered by Froala Editor