Banankage med peanutbutterfrosting
30. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
På den anden side af Atlanterhavet florerer et gammelt rygte om, at Elvis Presley var vild med banan og peanutbutter. Sammen! Om det passer, er svært at vide med sikkerhed, men der er ingen tvivl om, at smagen spiller i denne banankage med peanutbutterfrosting.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker i en skål.
Pisk æggene luftige med en elpisker. Mos bananerne med en gaffel, og rør dem sammen med æggene. Vend æg-banan-blandingen sammen med smør og sukker.
Sigt mel, bagepulver, salt, vanilje, kanel og kardemomme i dejen, og vend den sammen med en dejskraber.
Hak chokoladen og nødderne groft, og vend chokolade og nødder i dejen med dejskraberen.
Hæld kagen i en rugbrødsform med bagepapir.
Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Lad kagen køle helt af.
Pisk peanutbutter, flormelis, kakao og flødeost sammen i en skål med en elpisker.
Tilsæt kaffe, og rør frostingen sammen. Er frostingen meget tyk, kan du tilsætte dobbelt mængde kaffe. Smør frostingen på toppen af kagen.
Hak hasselnødderne fint, og drys dem over kagen. Drys spiselige guldflager over kagen, og servér den straks.
Tip!
Har du peanuts i skabet, kan du nemt lave dit eget peanutbutter. Hæld peanuts i en blender, og blend det, indtil det bliver til et fint smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk