Banankage med kaffesmørcreme
16. februar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Sæt en svampet banankage med mørk chokolade og kaffesmørcreme på bordet, der rækker til hele 8 lækkersultne typer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170° varmluft.
Pisk smør og sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er lyst og luftigt. Opløs kaffepulveret i en skål med lidt kogende vand, og pisk kaffen i smørblandingen. Rør et æg i blandingen ad gangen.
Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel på et skærebræt. Vend bananmosen sammen med smørblandingen.
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål, og sigt det i dejen. Hak chokolade og valnødder, og vend begge dele i dejen.
Fyld dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i 40-50 minutter. Stik en tandstikker i midten af dejen - hænger der dej på, skal kagen bage lidt længere. Dæk evt. kagen med alufolie under bagningen, hvis den er ved at blive for mørk.
Lad kagen køle af i formen på en bagerist.
Opløs kaffepulveret i kogende vand i en skål, og lad den køle lidt.
Pisk smørret luftigt med en elpisker i en skål. Pisk flormelis i lidt ad gangen. Pisk derefter kaffen i, og fortsæt med at piske, til cremen er luftig og lækker.
Pynt den afkølede kage med kaffesmørcreme, top med hakkede valnødder, chokolade og knuste kaffebønner. Lad kagen sætte sig lidt, inden servering.
Tip!
Hæld en smule mælk i smørcremen, hvis den er for fast.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk