Banankage med karamelcreme
3. maj 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Kan du lide banankage, skal du prøve den her opdaterede version med karamelcreme og kokos på toppen. Den passer perfekt sammen med en kop sort kaffe.
Bemærk
Koge- og køletid, karamel: i alt 6 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Mos bananerne med en gaffel i en skål.
Tilsæt olie, æg, sukker og kornene fra vaniljestangen med bananerne, og bland det sammen til en ensartet dej.
Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen, og rør den godt sammen.
Hæld blandingen i en smurt springform, ca. 24 cm i diamater. Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter.
Tag kagen ud af formen med det samme, og afkøl den på en bagerist.
Fordel karamelcremen over kagen. Drys kokosflager over kagen, og servér den.
Tip!
Jo længere tid du koger den kondenserede mælk, jo mørkere bliver karamellen. Den holder ca. 2 uger på køl i en lufttæt beholder med låg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk