Banankage med karamelcreme

3. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Kan du lide banankage, skal du prøve den her opdaterede version med karamelcreme og kokos på toppen. Den passer perfekt sammen med en kop sort kaffe.

Bemærk
Koge- og køletid, karamel: i alt 6 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Mos bananerne med en gaffel i en skål.
Tilsæt olie, æg, sukker og kornene fra vaniljestangen med bananerne, og bland det sammen til en ensartet dej.
Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen, og rør den godt sammen.
Hæld blandingen i en smurt springform, ca. 24 cm i diamater. Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter.
Tag kagen ud af formen med det samme, og afkøl den på en bagerist.
Placér dåsen med kondenseret mælk i en gryde. Hæld vand i gryden, til dåsen er helt dækket. Bring vandet i kog, og lad det simre i ca. 3 timer. Fordamper vandet, kan du tilsætte mere undervejs.
Tag dåsen op ad gryden, og lag den afkøle i ca. 3 timer. Åbn dåsen, og rør den cremede lysebrune karamel godt igennem.
Fordel cremen over kagen.
Drys kokosflager over kagen, og servér den.

Tip!

Jo længere tid du koger den kondenserede mælk, jo mørkere bliver karamellen. Den holder ca. 2 uger på køl i en lufttæt beholder med låg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar