Valnøddekage med mascarponecreme
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Blød og saftig valnøddekage med en fantastisk mascarponecreme. Den perfekte kage til eftermiddagskaffen, eller serveret som dessert efter en god middag.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20-22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker, til det er cremet og hvidt.
Bland mel, bagepulver og kaffepulver, og pisk den tørre blanding sammen med den piskede smørmasse.
Tilsæt æggene, 1 ad gangen, mens du pisker. Hak valnødderne fint, og vend dem i dejen med en ske.
Fordel dejen i den smurte form. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Test, om den er gennembagt, ved at prikke i den med en kødnål eller lignende (der må ikke hænge fugtig dej ved nålen).
Lad kagen køle helt af, før den tages ud af formen.
Rør mascarpone sammen med kaffepulver, mælk og brun farin til en ensartet creme.
Smør cremen på kagen. Drys med revet chokolade, og pynt med valnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk