Saftig banankage med chokolade

14. februar 2021 af .

Foto: Lars Ranek

Bag en klassisk banankage med særlig lækker topping, som helt sikkert vil vække glæde hos familie og venner. Den saftige banankage har dejlige skiver af banan, brun farin og mørk chokolade på toppen.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet form på 20 x 15 cm eller en rund springform på 22 cm i diameter

Sådan gør du

Smelt smørret. Pisk æggene godt med sukkeret, tilsæt smørret, og rør godt.
Mos bananerne, og rør dem i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Bland mel, bagepulver og vaniljekorn, kom det i æggemassen, og rør det godt sammen til en ensartet dej.
Smør formen, og fordel dejen i formen.
Skær bananen i skiver, og læg et tyndt lag af bananskiver over dejen.
Riv chokoladen groft. Drys med chokolade og til sidst med farin, og bag kagen midt i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter.
Servér kagen lun eller kold. Den holder sig frisk og saftig i et par dage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gode tips til opskriften på saftig banankage

En saftig og svampet banankage vækker glæde hos både store og små, og netop derfor er kagen her perfekt til både klassens time og som kollegakage.

Du kan sagtens bage banankagen uden den særlige topping og i stedet overtrække den med f.eks. chokolade. Skal det være nemt, kan du drysse lidt hakket chokolade eller lægge skiver af pålægschokolade på den nybagte, lune kage, så chokoladen smelter.

Har du ingen vaniljestang, kan du erstatte det af vaniljepulver eller -sukker.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar