Bagt grape med skyr og myntesukker
Den bagte grape er et friskt indslag på morgenbordet, men gør sig også godt som en sund dessert.

0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- grapefrugter
- 2
Myntesukker
- rørsukker
- ½ dl
- frisk mynte
- 1 håndfulde
Til servering
- skyr
- 4 spsk.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skær grapefrugterne over i halve, og skær bunden en smule til, så de kan stå stabilt. Kør en skarp kniv rundt langs kanten på hver halve grapefrugt, og frigør frugtkødet en smule, så det er nemmere at få fri med en ske efter bagningen.
Sæt grapefrugterne med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir eller i et lille ovnfad.
Myntesukker
Blend rørsukker og mynteblade sammen i en minihakker, til det er findelt.
Drys 1 tsk. myntesukker på hver halve grape, og bag dem øverst i ovnen i 10 minutter, til de er let glaserede.
Tag dem ud, og afkøl let.
Til servering
Anret de lune grapefrugter med en skefuld skyr på toppen, og spis dem med en ske.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner