Bagels med røræg, bacon og røget laks

Saml selskabet omkring disse lækre byg-selv-bagels. Indholdet kan varieres på et utal af måder. Her er de serveret med røræg, bacon og laks. Velbekomme.

Bemærk: Trækketid, syltede løg: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Hæld sukker, eddike og vand i en lille gryde, og bring det i kog. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst. Læg rødløgene i et patentglas, og hæld sukkerlagen over. Luk låget, og lad rødløgene trække mindst<br /> 2 timer, gerne til næste dag.
Rør flødeosten i en skål, så den bliver mere lind. Skyl purløg og dild, hak dem og rør dem i flødeosten. Krydr med salt og peber, og anret flødeosten i en skål.
Pisk æggene sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Opvarm en pande med smør, og steg æggene på panden ved lav varme. Skub rundt i æggene med en træspatel, så de ikke sætter sig, men bliver til bløde og lækre røræg. Tag dem af panden, og anret i en skål.
Steg bacon sprødt på en varm pande, og afdryp på fedtsugende papir. Halvér bagels, og rist dem på en brødrister eller i ovnen.
Skyl og afdryp rucolaen. Skyl agurk og radiser, og skær dem i tynde skiver.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skær laksen i mindre stykker, og hæld kapers i en lille skål.
Skær citronen i både. Skyl og pluk dilden. Anret bagels, røræg, bacon, flødeost med urter, røget laks, kapers, syltede rødløg og alle grøntsagerne flot og pompøst på et stort bræt. Top med citronbåde og plukket dild, og servér straks.

Tip!

Rødløgene bliver bedst, hvis de trækker i 2 timer, men du kan også lynsylte dem og nøjes med at lade dem trække i
15 minutter, hvis det skal gå hurtigt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft