Røræg

9. marts 2021 af .

Foto: Shutterstock

Røræg eller scrambled eggs smager skønt til morgenmad eller som en del af en større brunch. Opskriften er ultrakort og dejligt nem – alligevel er det meget rart at få den opfrisket.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æg og mælk sammen med en gaffel.
Steg æggemassen i smør på en dyb pande ved svag til middel varme, og vend hele tiden rundt i massen undervejs.
Røræggene er færdige, når de er let stivnede, men stadig cremede.
Krydr æggene med salt og peber inden serving.
Rens svampene, skær dem i skiver, og steg dem på en pande.
Servér evt. røræggene med stegte svampe, krydderuter og brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gode tips til røræg/scrambled eggs

Det er ret simpelt at lave røræg, men derfor er der alligevel et par gode råd, du kan få med på vejen til dit næste ægge-eventyr.

Steg i smør

Du kan vælge at stege dine scrambled eggs i olie eller smør. I opskriften herover har vi valgt smør, da det giver god smag til æggene. Fordelen ved olie er, at den kan tåle højere temperaturer, så hvis du ønsker at stege dine æg ved høj varme, kan du bruge olie. 

Alternativt kan du blande de to produkter og udnytte begge deres egenskaber. Få mere viden om de forskellige fedtstoffer her.

Krydr først til sidst

I nogle opskrifter krydres æggemassen med salt og peber, inden røræggen steges på panden. I denne opskrift krydres først bagefter, fordi salt binder proteinerne sammen i æggene og gør massen 'sej'. 

Ønsker du luftige og lækre æg, er det derfor en god idé at vente med at krydre røræggene, til de er færdigstegte.

Du kan også krydre æggene med andre krydderier eller urter. Smag dig frem til, hvilke krydderier du bedst kan lide til dine æg.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar