Æbletærte med kanelsukker

Denne æbletærte med kanelsukker er lige så velsmagende, som den er smuk at se på.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, 25 cm i diameter (gerne med aftagelig bund)

Sådan gør du

1Skær smørret i stykker, og pisk det luftigt med sukkeret, enten i en foodprocessor eller med en elpisker.
2Tilsæt æg og hvedemel, og rør dejen sammen, til den er jævn.
3Beklæd tærteformen med bagepapir, og pres dejen jævnt ud i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter.
4Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver. Læg skiverne tæt sammen oven på dejen.
5Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne. Bag kagen i en 175° varm ovn i 35-40 minutter.
6Pisk fløden til skum, og servér som tilbehør til den lune æbletærte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 22. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth