Små æbletærter med marcipan og vaniljecreme
15. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Der er noget ekstra delikat over at få serveret sin egen lune portionstærte. Denne tærte er med marcipan og æbler og smager forrygende med en lækker vaniljecreme til.
Bemærk
Hviletid på køl: 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
4 portionstærteforme med løs bund, 10 cm i diameter
Sådan gør du
Rør blødt smør sammen med flormelis og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mel, og saml dejen med hænderne uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og stik den ud i cirkler, der passer med størrelsen på dine tærteforme. Beklæd tærteformene med dejen, og trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebundene i fryseren i ½ time.
Riv marcipan groft på et rivejern, og pisk den sammen med sukker, vaniljesukker, ingefær og smør i en skål. Tilsæt æg, og pisk fyldet ensartet. Fordel marcipanfyldet i de kolde tærtebunde.
Tænd ovnen på 175°. Skyl æblerne, skær dem i halve, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver.
Fordel æblerne oven på marcipanfyldet, og drys med lidt sukker. Bag tærterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en bagerist.
Pisk fløde og vaniljesukker til blødt skum i en skål med en elpisker. Servér de lune æbletærter med vaniljecremen.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk