Æblegrød med fløde
11. februar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Smagen af æbler kommer næppe bedre til sin ret end i en kold æblegrød smagt til med vanilje, citronskal og sukker og serveret med fløde. Det er et mellemmåltid eller en dessert, som både små og store vil elske.
Bemærk
Æblegrøden serveres kold, så sæt lidt tid af til afkøling.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér æblerne, og fjern kernehus og blomst.
Skær æblerne i tern.
Kom æblerne i en gryde sammen med vand, vaniljekorn, citronskal og sukker, og bring det langsomt i kog.
Kog for svag varme under låg, til æblerne er godt møre. Mos dem evt. let sammen.
Afkøl æblegrøden. Servér med kold fløde.
Tip!
Kog gerne den tomme vaniljestang med i æblegrøden for at få al den gode vaniljesmag med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk