Æbletærte med marcipan
13. september 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Under de bløde, kaneldryssede æblebåde gemmer sig en lækker marcipanremonce, som får hver bid af denne æbletærte til at smage lige så godt, som den ser ud!
Bemærk
Hviletid, mørdej: I alt 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform med løs bund, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Rør blødt smør sammen med flormelis og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd en smurt tærteform med dejen. Trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
Riv marcipan groft på et rivejern, og pisk den sammen med sukker og blødt smør i en skål. Tilsæt æg, og pisk remoncen hurtigt sammen. Fordel den i den kolde tærtebund.
Tænd ovnen på 180°. Skyl og halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Fordel æblerne oven på marcipanremoncen i et taglagt mønster.
Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne.
Bag tærten i den forvarmede ovn i 30-35 minutter, til den er flot gylden og gennembagt.
Rør cremefraiche og kanel sammen i en skål, og servér tærten lun eller kold med kanelcremefraiche til.
Tip!
Marcipan tilovers? Skær den i 2 mm tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem gyldne i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter, og servér som sprøde marcipanchips.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk