Risengrød med kanelsukker og smørklat

4. november 2021 af .

Foto: AOP

Risengrød med kanelsukker og en lille, kold smørklat kan nok få julesmilet frem på de fleste munde. Men spis bare grøden året rundt. Det er let, billig og hurtig mad!

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen. Bring vandet i kog i en stor gryde. Tilsæt risene, og lad dem koge i 2-3 minutter under omrøring.
Tilsæt mælk og vaniljestang, og rør, indtil det koger igen. Lad derefter risene simre under låg ved meget svag varme i 30 minutter. Rør i dem ofte!
Tag gryden af varmen, og tilsæt salt.
Rør sukker og stødt kanel sammen.
Servér risengrøden varm, drysset med et tyndt lag kanelsukker og med en klat smør i midten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til opskriften på risengrød

Klassisk risengrød med kanelsukker og smørklat er en ægte juleklassiker, men den lækre grød kan sagtens nydes året rundt. De mælkekogte ris mætter nemlig rigtig godt og udgør et nemt og billigt måltid. Ønsker du en lettere risengrød, kan du erstatte sødmælk med let- eller minimælk. 

Der er flere forskellige måder at tilberede risengrød på. Du kan koge grøden i en tykbundet gryde, som vi gør i denne opskrift, eller du kan tilberede risengrøden i ovnen, under dynen eller i en stegepose.

Mælkefri risengrød 

Vil du kaste dig ud i en helt mælkefri risengrød, er risengrød med kokosmælk et godt bud. Grøden bliver lige så cremet og lækker, som den klassiske du kender. Alternativt kan du koge risengrøden med mandelmælk eller havremælk. 

Har du brændt risengrøden på?

Hvis din risengrød er brændt på, så lad endelig være med at røre eller skrabe i det, der sidder fast på bunden, for så tager resten af grøden smag af det brændte. Hvis grøden ikke smager brændt, kan du blot hælde den over i en ren gryde og koge den færdig der. Smager grøden brændt, er du nødt til at kassere den og starte forfra.  

Læs også: Sådan undgår du, at din risengrød brænder på.

Risengrød til overs? 

Lucky you. En rest risengrød kan nemlig bruges til mange lækre ting. Udover klassisk risalamande, kan du bruge risengrød til lækre klatkager og luftige boller bagt på risengrød. Risengrød kan også sagtens fryses. Så har du altid en portion klar en hurtig omgang aftensmad, klatkager eller risalamande.

Kog altid risengrøden MED vaniljestangen, så bliver smagen ekstra lækker. 

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar