Risengrød med kanelsukker og smørklat

Risengrød med kanelsukker og en lille, kold smørklat kan nok få julesmilet frem på de fleste munde. Men spis bare grøden året rundt. Det er let, billig og hurtig mad!

Risengrød med kanelsukker og smørklat
0-30 min.

(9)

November 4, 2022 af Trine HahnemannFoto: AOP

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips til opskriften på risengrød

Klassisk risengrød med kanelsukker og smørklat er en ægte juleklassiker, men den lækre grød kan sagtens nydes året rundt. De mælkekogte ris mætter nemlig rigtig godt og udgør et nemt og billigt måltid. Ønsker du en lettere risengrød, kan du erstatte sødmælk med let- eller minimælk. 

Der er flere forskellige måder at tilberede risengrød på. Hvis du ikke vil stå og våge over gryden, så er det nu du skal spidse øre! Her er de måder, du kan tilberede risengråden på:

  • Koge grøden i en tykbundet gryde, som vi gør i denne opskrift
  • Tilberede risengrøden i ovnen
  • Sæt den under dynen og lad den blive færdig der
  • Tilbered i en stegepose.

Mælkefri risengrød 

Vil du kaste dig ud i en helt mælkefri risengrød, er risengrød med kokosmælk et godt bud. Grøden bliver lige så cremet og lækker, som den klassiske du kender. Alternativt kan du koge risengrøden med mandelmælk eller havremælk. 

Det vigtigste er blot, at du husker at røre i gryden og at du får smagen af vanilje frem. 

Har du brændt risengrøden på?

Hvis din risengrød er brændt på, så lad endelig være med at røre eller skrabe i det, der sidder fast på bunden, for så tager resten af grøden smag af det brændte. Hvis grøden ikke smager brændt, kan du blot hælde den over i en ren gryde og koge den færdig der. Smager grøden brændt, er du nødt til at kassere den og starte forfra.  

Læs også: Sådan undgår du, at din risengrød brænder på.

Risengrød til overs? 

Lucky you. En rest risengrød kan nemlig bruges til mange lækre ting. Udover klassisk risalamande, kan du bruge risengrød til lækre klatkager og luftige boller bagt på risengrød. Risengrød kan også sagtens fryses. Så har du altid en portion klar en hurtig omgang aftensmad, klatkager eller risalamande.

Kog altid risengrøden MED vaniljestangen, så bliver smagen ekstra lækker. 

Du får mest smag frem i risengrøden, hvis du koger grøden med HELE vaniljestangen. 

Sådan laver du risengrød i sengen

Bland ingredienserne som du plejer i en gryde. Når det hele er kommet i kog, så pakker du gryden ind i et håndklæde og et tæppe (eller dyne). Nu skal gryden bare putte i ca. 3 timer, og så er der risengrød. På den måde kan du nemt lave andre ting, imens risengrøden laver sig selv. Det kaldes også hø-kasse-princippet, da man i gamle dage lod grød og andre retter blive færdigtilberedt i en såkaldt høkasse. 

Sådan laver du kanelsukker

Kanelsukker er lavet af to ingredienser: kanel og sukker. Du bestemmer selv blandingsforholdet, alt efter hvor meget det skal smage af kanel. Tip: Hælder du dit kanelsukker på en krydderibeholder, kan du tilføje lidt ukogte grødris. Så kan du nemt få rystet sukker og kanel sammen. 



Måske du også kan li'