Sprøde æbleskiver med kanelsukker

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Æbleskiverne er sprøde udenpå, men bløde i midten. I udseende minder de lidt om de populære amerikanske donuts.

Ingredienser

Sådan gør du

Del ægget i blomme og hvide. Pisk olie, øl, vand og æggeblomme sammen i en skål. Tilsæt hvedemel, bagepulver, sukker og salt, og rør det sammen til en glat dej. Pisk æggehviden stiv i en anden skål, og vend den forsigtigt i dejen.
Skræl æblerne, og stik kernehuset ud, så der er et rimeligt stort hul i midten. Skær æblerne i skiver på 1-2 cm.
Hæld olie i en gryde, og varm det op, til det syder omkring en tandstik – så er olien klar.
Vend æbleskiverne i lidt hvedemel. Dyp derefter æblerne i dejen, og læg dem nogle stykker ad gangen ned i den varme olie. Steg dem gyldne og sprøde i ca. 1½ minut på hver side.
Tag æbleskiverne op med en hulske, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med kanelsukker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar