Æbletærte med kanel og gitterlåg

En klassisk æbletærte med kanel ser festlig ud med gitterlåg, men du kan sagtens designe låget på din egen kreative måde.

Bemærk: Hviletid, mørdej: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, ca. 27 cm i diameter, eller et ovnfast fad
evt. en kageudstikker med bladmotiv

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt.
Tilsæt isvand lidt ad gangen, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand.
Saml dejen på køkkenbordet med hænderne. Del den i 2, og tryk begge dejstykker runde og flade med en tykkelse på 2-3 cm.
Arbejd ikke for længe med dem, da smørret ikke må smelte. Pak dem ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 30 minutter.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både. Vend dem med muscovadosukker, sukker,<br /> sultanarosiner og kanel.
Rul den ene del tærtedej ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg den i en tærteform eller et ovnfast fad. Tryk kanterne fast til formen. Hæld æblefyldet over tærtebunden.
Rul også den anden del tærtedej ud med kagerullen. Skær dejen i strimler, og brug dem til at flette et gitterlåg.
Tag evt. noget af dejen fra, udstik små blade med en kageudstikker, og fordel bladene over tærten.
Pensl tærten med æggeblomme. Bag den i ovnen i 45 minutter, til den er flot gylden.

Tip!

Vælg syrlige æbler, det er det bedste valg, når man laver mad med æbler. Det kan fx være sorterne Belle de Boskoop og Bramley.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 4. januar 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann