Æbletærte med kanelsukker
1. august 2022
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Denne æbletærte med kanelsukker er lige så velsmagende, som den er smuk at se på.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 25 cm i diameter (gerne med aftagelig bund)
Sådan gør du
Skær smørret i stykker, og pisk det luftigt med sukkeret, enten i en foodprocessor eller med en elpisker.
Tilsæt æg og hvedemel, og rør dejen sammen, til den er jævn.
Beklæd tærteformen med bagepapir, og pres dejen jævnt ud i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter.
Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver. Læg skiverne tæt sammen oven på dejen.
Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne. Bag kagen i en 175° varm ovn i 35-40 minutter.
Pisk fløden til skum, og servér som tilbehør til den lune æbletærte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk æblegrød med fløde