Æbletærte med crumble-topping

29. november 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Mørdej eller crumble − hvorfor vælge overhovedet! Kombinér to velkendte deje i denne skønne æbletærte, der bare bliver dobbelt så god.

Ingredienser

Udstyr

tærteform, diameter 27 cm

Sådan gør du

Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde både, og læg dem i en skål. Vend med muscovadosukker, sukker, sultanarosiner og kanel.
Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet, så ”smørkuglerne” ikke er større end ærter − gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt 5 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel − tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand.
Tryk dejen sammen til en ensartet cirkel på et melstrøet bord, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Hak mandlerne, og bland dem med havregryn, mel, sukker og vaniljepulver i en skål. Tilsæt smør i mindre tern, og bland det sammen med fingrene til en smuldredej.
Tænd ovnen på 175°. Rul mørdejen fladt ud på et meldrysset bord, og flyt den forsigtigt over i tærteformen. Tryk kanterne på plads, og fordel æblefyldet i bunden.
Drys crumble-toppingen over tærten, og bag den i 45 minutter, til den er flot gylden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar