Æbletærte med crumble-topping
29. november 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Mørdej eller crumble − hvorfor vælge overhovedet! Kombinér to velkendte deje i denne skønne æbletærte, der bare bliver dobbelt så god.
Ingredienser
Udstyr
tærteform, diameter 27 cm
Sådan gør du
Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde både, og læg dem i en skål. Vend med muscovadosukker, sukker, sultanarosiner og kanel.
Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet, så ”smørkuglerne” ikke er større end ærter − gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt 5 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel − tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand.
Tryk dejen sammen til en ensartet cirkel på et melstrøet bord, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Hak mandlerne, og bland dem med havregryn, mel, sukker og vaniljepulver i en skål. Tilsæt smør i mindre tern, og bland det sammen med fingrene til en smuldredej.
Tænd ovnen på 175°. Rul mørdejen fladt ud på et meldrysset bord, og flyt den forsigtigt over i tærteformen. Tryk kanterne på plads, og fordel æblefyldet i bunden.
Drys crumble-toppingen over tærten, og bag den i 45 minutter, til den er flot gylden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk