Rødbedebøffer på rødbedecarpaccio med andebryst
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Rødbeder er perfekt tilbehør til and. Denne anretning byder på både pandestegte rødbedebøffer og en smuk, sprød carpaccio af bolsjebeder.
Ingredienser
Sådan gør du
Stød fennikelfrø i en morter. Du kan også hakke dem med en kniv. Skræl rødbeder, selleri og kartofler, og riv det hele groft (evt. i en foodprocessor).
Rør de revne grøntsager sammen med finthakket løg, fennikelfrø, æg, mel, salt og peber. Hvis dejen er meget våd, kan du røre lidt mere mel i.
Form farsen til små, flade bøffer direkte på panden i varm olie. Skru ned for varmen, og lad bøfferne stege 6-7 minutter på hver side. De skal stege ret lang tid for at blive møre, så pas på, at de ikke bliver for brændte.
Skræl bolsjebeder, og skær dem i meget tynde skiver på et skarpt rivejern. Læg dem i en skål med koldt vand med citronsaft i 10 minutter. Det tager den bitre smag og gør rødbederne ekstra sprøde.
Lad rødbedeskiverne dryppe godt af. Rør olie og eddike sammen, og vend rødbedeskiverne i dressingen. Bred rødbederne ud på et stort fladt fad eller på tallerkener.
Rør cremefraiche sammen med sennep, klippet karse, salt og peber.
Rids skindet på andebrysterne, og læg dem med fedtsiden nedad på en varm pande. Steg dem i ca. 10 minutter i det fedt, som smelter fra skindet. Skru ned for varmen undervejs, og læg et låg over panden.
Steg andebrysterne færdige på den anden side, og krydr med salt og peber. Lad dem hvile på et skærebræt i 3-4 minutter, inden de skæres i skiver.
Servér rødbedecarpaccio med rødbedebøffer, karsecreme og andebryst.
Tip!
Kan du ikke skaffe bolsjebeder, kan du bruge almindelige rødbeder. Det smager mindst lige så godt!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk