Queso – mexicansk ostedip

25. maj 2023 af .

Foto: RIkke Westesen

Queso er en lækker ostesauce, der er helt fantastisk som snack. Spis den med sprøde grøntsager og knasende chips sammen med en kold øl eller velkomstdrink.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og pisk, til saucen tykner. Rør jævnligt i saucen, og lad den simre over lav varme.
Riv osten, og pisk den i saucen sammen med flødeosten. Smag til med syltelage fra jalapenos og salt. Lad quesoen simre i 6-8 minutter, og rør jævnligt i den, så den ikke brænder på.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Pluk korianderen groft, og hak jalapenos groft.
Skyl bladselleri og agurker, og skær begge dele i stave. Skyl salaten, og skær den i både.
Anret den super varme queso med tomat, koriander og jalapenos på toppen, og servér med sprøde grøntsager og tortillachips.

Tip!

Brug gerne en tyk skål til quesoen, og varm den gerne i ovnen inden servering. På den måde holder du quesoen varm lidt længere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar