Queso – mexicansk ostedip
25. maj 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: RIkke Westesen
Queso er en lækker ostesauce, der er helt fantastisk som snack. Spis den med sprøde grøntsager og knasende chips sammen med en kold øl eller velkomstdrink.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og pisk, til saucen tykner. Rør jævnligt i saucen, og lad den simre over lav varme.
Riv osten, og pisk den i saucen sammen med flødeosten. Smag til med syltelage fra jalapenos og salt. Lad quesoen simre i 6-8 minutter, og rør jævnligt i den, så den ikke brænder på.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Pluk korianderen groft, og hak jalapenos groft.
Skyl bladselleri og agurker, og skær begge dele i stave. Skyl salaten, og skær den i både.
Anret den super varme queso med tomat, koriander og jalapenos på toppen, og servér med sprøde grøntsager og tortillachips.
Tip!
Brug gerne en tyk skål til quesoen, og varm den gerne i ovnen inden servering. På den måde holder du quesoen varm lidt længere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk