Krydrede kyllingevinger med blå ostedip
Kyllingevinger er ægte hapsemad og egner sig glimrende som en nem appetizer eller på buffetbordet.

0-30 min.
(0)
25. maj 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Trækketid: 15 minutter
Ingredienser
personer
Kyllingevinger
- små kyllingevinger (ca. 20 stk.)
- 1 kg
- hvedemel
- 1 dl
- paprika
- 2 tsk.
- røget paprika
- 1 tsk.
- løgpulver
- 1 tsk.
- chilipulver
- 1 knsp.
- salt
- 1½ tsk.
- olivenolie
- 3 spsk.
Blå ostedip
- blå ost
- 100 g
- cremefraiche 18 %
- 2 dl
- flydende honning
- 2 tsk.
- citronsaft
- 1 tsk.
- salt og peber
Til servering
- bladselleri
- 10 stilke
Sådan gør du
Kyllingevinger
Tænd ovnen på 225°. Dup kyllingevingerne tørre. Bland mel og alle krydderierne sammen i en skål eller dyb tallerken, og vend kyllingevingerne godt rundt i melblandingen, til de er helt dækkede. Lad dem trække i 15 minutter.
Fordel kyllingevingerne på en bageplade med bagepapir, og dryp eller pensl dem med olie. Bag vingerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennemstegte, og vend dem et par gange undervejs, så de bliver jævnt stegt.
Blå ostedip
Smuldr osten, og blend den sammen med cremefraiche og honning i en blender eller minihakker. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Servering
Skyl bladselleristænglerne, og skær dem i mundrette stykker. Servér med kyllingevinger og blå ostedip.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner