Koreansk ostedip med majs og forårsløg
26. januar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Det koreanske køkken er smagfuldt og eksperimenterende – også når det gælder dips. Efter en tur i ovnen, kan du forkæle dine smagsløg med denne cremede, søde version, der egner sig perfekt til salte kiks.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Riv mozzarella og cheddar groft, og hæld det i en skål.
Rens og snit forårsløg fint – gem lidt af toppen til servering. Vend forårsløgene i skålen med ost.
Vend majs, lidt salt og en smule chilipulver i osteblandingen – gem også lidt chilipulver til servering.
Fyld osteblandingen i et lille ovnfast fad, og bag det i ovnen i ca. 10 minutter. Tænd gerne for ovnens grillfunktion til sidst.
Top dippen med forårsløg og lidt chilipulver, og servér straks med salte kiks.
Tip!
Gochugaru er en rød chili, der bruges flittigt i det koreanske køkken. Den har en varm og sød smag med noter af røg. Hvis du ikke kan skaffe gochugaru, kan du i stedet bruge stødt og tørret chipotlechili.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk