Poke bowl med soyamarineret laks

5. september 2021 af .

Foto: Kirsi-Marja Savola

Poke bowl minder lidt om sushi i en skål. Det er bare meget lettere at lave. Fyld skålen med ris og top med sprøde grøntsager, cremet avocado, mango og soyamarineret laks.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær laksen i tern. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløget.
Bland laks, løg og hvidløg med sesamolie, sojasauce, salt og chilipulver, og lad det trække i ca. 15 minutter i køleskabet.
Kog risene efter pakkens anvisning. Rens og snit forårsløg. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
Skræl mangoen, og skær mangokødet i tern. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver.
Skyl og tør spinaten, og steg den i lidt olie på en pande i et par minutter.
Rist sesamfrøene let på en tør pande. Fordel de kogte ris i portionsskåle.
Top med agurk, mango, avocado, spinat og laks. Drys sesamfrøene over laksen, og top med forårsløg.

Tip!

Laksen serveres rå, og for med sikkerhed at undgå parasitter skal du sørge for, at den har været frosset i mindst 1 døgn ved -20° eller mindst 4 døgn ved -18°.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du poke bowl

Den farverige ret stammer fra Hawaii, hvor ordet poke betyder at skære eller hakke. Det giver meget god mening, når man har prøvet at lave en poke bowl – der er nemlig rimelig meget hakkearbejde.

Til gengæld er retten utroligt nem at lave. Når du først har lagt laksen i sin marinade, kan du udnytte tiden til at skære grøntsagerne ud, og så er der altså mad på bordet. Meget nemmere bliver det ikke!

Tøm køleskabet

Har du ikke lige akkurat de grøntsager, der står i opskriften, kan du sagtens skifte dem ud med nogle, du har. Udover forårsløg, agurk, mango, avocado og spinat, kan du bruge:

  • Spidskål
  • Peberfrugt
  • Revet gulerod
  • Ananas
  • Edamamebønner
  • Tang
  • Sugarsnaps
  • Syltede rødløg

... Og meget andet! Det er nemlig det gode ved en poke bowl – du kan lave den lige, som du vil! Det gælder også fisken. Her serveres den med råmarineret laks, men du kan også bruge tunsteak eller anden fisk. Er du ikke til rå fisk, kan du bruge sojamarineret kyllingestykker eller stege laksen.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar