Poke bowl med soyamarineret laks

Poke bowl minder lidt om sushi i en skål. Det er bare meget lettere at lave. Fyld skålen med ris og top med sprøde grøntsager, cremet avocado, mango og soyamarineret laks.

Poke bowl med soyamarineret laks
31-60 min.

(6)

September 5, 2021 af Mari HarjulaFoto: Kirsi-Marja Savola

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Laksen serveres rå, og for med sikkerhed at undgå parasitter skal du sørge for, at den har været frosset i mindst 1 døgn ved -20° eller mindst 4 døgn ved -18°.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du poke bowl

Den farverige ret stammer fra Hawaii, hvor ordet poke betyder at skære eller hakke. Det giver meget god mening, når man har prøvet at lave en poke bowl – der er nemlig rimelig meget hakkearbejde.

Til gengæld er retten utroligt nem at lave. Når du først har lagt laksen i sin marinade, kan du udnytte tiden til at skære grøntsagerne ud, og så er der altså mad på bordet. Meget nemmere bliver det ikke!

Tøm køleskabet

Har du ikke lige akkurat de grøntsager, der står i opskriften, kan du sagtens skifte dem ud med nogle, du har. Udover forårsløg, agurk, mango, avocado og spinat, kan du bruge:

  • Spidskål
  • Peberfrugt
  • Revet gulerod
  • Ananas
  • Edamamebønner
  • Tang
  • Sugarsnaps
  • Syltede rødløg

... Og meget andet! Det er nemlig det gode ved en poke bowl – du kan lave den lige, som du vil! Det gælder også fisken. Her serveres den med råmarineret laks, men du kan også bruge tunsteak eller anden fisk. Er du ikke til rå fisk, kan du bruge sojamarineret kyllingestykker eller stege laksen.

Måske du også kan li'