Sushi bowl med broccoli og avocado

11. marts 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Du kan sagtens bikse en sushi bowl sammen på en hverdagsaften. Det er noget hurtigere – og kræver ikke samme fingerfærdigheder, som de velkendte sushiruller.

Bemærk
Fisk, som anvendes rå til sushi, skal have været frosset ved -18° i minimum 1 døgn for at undgå risiko for parasitter. Lad den frosne fisk tø op i køleskabet, og skær den ud, mens den endnu er let frossen. Køb helt frisk fisk hos fiskehandleren, og fortæl, at den skal bruges til sushi.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog sushiris efter pakkens anvisning. Lad dem trække i gryden under låg i 15 minutter, og hæld dem i en skål. Bland risvineddike, flormelis og salt, og vend det i de lune ris lidt ad gangen.
Rist sesamfrø på en tør pande, til de begynder at poppe. Læg dem til side på en tallerken.
Skær broccoli i små buketter. Rens svampe. Steg broccolien i halvdelen af olien på en pande, tilsæt lidt vand, og lad broccolien simre, til den er mør, men stadig har bid. Tag den af panden.
Hæld halvdelen af olien på panden, og steg svampene.
Skyl og snit sukkerærterne. Skræl gulerødderne, skyl agurken, og skær begge dele i tynde stave. Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Skræl avocadoerne, og skær dem i små tern.
Skær fisken i ½ cm tynde skiver, helst mens den endnu er let frossen.
Fordel risene i 4 store skåle. Fordel fisk og grøntsager oven på risene, enten tilfældigt eller i små bunker. Drys med forårsløg og sesamfrø. Server med sojasauce til at dryppe over, syltet ingefær og lidt wasabi.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar