Ossobuco med safranrisotto og gremolata

Ossobuco er en ægte norditaliensk simreklassiker, der mere eller mindre passer sig selv i ovnen. Den gyldne safranrisotto (også kendt som risotto alla milanese, altså risotto fra Milano) og den friske, vitaminrige gremolata er det helt originale tilbehør til ossobuco, som løfter retten til en sand madfest.

Bemærk
Ovntid, ossobuco: 2 timer og 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Brun kalveskankene på begge sider i lidt olie i en gryde. Læg dem i et stort ovnfast fad (gerne med tilhørende låg) eller en bradepande, og krydr med salt og peber.
Pil og hak hvidløg og løg. Skræl gulerødder, og rens bladselleri og fennikel. Snit alle grøntsagerne fint.
Steg grøntsagerne i gryden, hvor du stegte kødet, og fordel dem hen over kødet. Kog hvidvin og flåede tomater op i gryden, og hæld det over kødet.
Læg laurbærblad, timiankviste og meriankviste ved, og dæk fadet med et låg eller alufolie. Sæt retten i ovnen i ca. 2 timer og 30 minutter.
Pil og hak skalotteløg fint. Steg dem klare i smør i en gryde. Tilsæt ris og safran, og varm det igennem.
Tilsæt hvidvin, og kog kraftigt ind. Tilsæt bouillon, og kog under jævnlig omrøring i ca. 20 minutter. Tilsæt evt. mere bouillon , hvis risottoen bliver for fast, før risene er møre.
Tag risottoen af varmen. Rør den med friskrevet parmesan, og smag til med salt og peber.
Skyl og hak persille fint. Skyl citronen, og riv og hak skallen fint. Pil hvidløg, og hak det fint.
Bland persille, citronskal og hvidløg godt sammen. Drys blandingen over den færdige ossobuco, og servér straks med risotto.

Tip!

Ossobucoen skal sættes i ovnen i god tid, men risotten skal til gengæld tilberedes lige før servering, så den er frisk, blød og dampende varm.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
23. december 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar