Ossobuco med rodfrugter, kartoffelmos og gremolata
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Fortrinlig simreret fyldt med grøntsager og serveret med en cremet kartoffelmos og en smagfuld gremolata.
Bemærk
Ovntid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Vend kødskiverne i mel, og brun dem på en pande i olie og smør. Læg kødet til side.
Steg tomatpuréen i det overskydende fedtstof på panden sammen med lidt mel i ca. 2 minutter.
Tilsæt hvidvin, og kog godt igennem, til saucen er jævn og blank. Tilsæt bouillon, og kog op. Smag til med salt og peber.
Skræl gulerødder, selleri og pastinakker, og pil skalotteløg og hvidløg. Skær det hele i grove stykker, og læg dem i et ovnfad sammen med kød, laurbærblade, timian og peberkorn.
Hæld saucen fra panden ned i fadet, og dæk det med alufolie. Bag retten i ovnen i 2 timer, til kødet er så mørt, at det er ved at falde fra benet.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe lidt af. Mos dem med varm mælk, salt og peber.
Hak persille og hvidløg. Riv skallen af citronen, og bland det med de øvrige ingredienser.
Servér ossobucoen i varme tallerkener med et drys gremolata og kartoffelmos til.
Tip!
Lav gerne en stor portion, og opbevar halvdelen i køleskabet. Retten smager nemlig også rigtig godt et par dage efter, hvor den har haft tid til at trække ekstra meget saft og kraft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk