Ossobuco med kartoffelmos

Ossobuco er skøn simremad, der dufter i hele huset, mens gryden står på komfuret og simrer. Smagen er næsten endnu bedre dagen efter, så lav gerne en stor portion, så der er nok til to dage.

Ossobuco med kartoffelmos
31-60 min.

(4)

April 11, 2021 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Bemærk:Simretid: 2½ time.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

De grøntsager, som indgår i retten, kan evt. hakkes på en foodprocessor, men de ser smukkere ud og virker mere delikate, når de er skåret helt fint ud i hånden.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips til verdens bedste ossobuco

Ossobuco er simremad, når det er bedst! Med denne opskrift får du stensikkert et godt resultat.

Hvilket kød bruges til ossobuco?

I supermarkedet kan du købe kød, der hedder ossobuco. Det er kød skåret fra oksens bagben. Denne udskæring kan du sagtens bruge. Du kan også bruge kalve- eller okseskank. Det er det samme. 

Benet i midten af kødet er med til at give masser af saft og smag til gryderetten. Knoglen kan du fiske op inden servering.

Se også: Vores bedste opskrift på kartoffelmos!

Hvad serveres til ossobuco?

En klassisk omgang ossobuco serveres med kartoffelmos. Er du ikke i humør til det, kan du sagtens servere kogte kartofler, grøntsager, ris eller salat.

Måske du også kan li'