Pasta med rosmarinbagte tomater og gremolata
27. november 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Tomaterne giver pastaretten fylde og umamismag, så du ikke kommer til at savne kødet på tallerkenen. Retten kan dog sagtens suppleres med fx kyllingelår eller en stegt svinekotelet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°. Skyl og halvér tomaterne, og fordel dem i et ovnfad. Drys med rosmarin og salt, og dryp med olie.
Bag tomaterne i ovnen i ca. 30 minutter.
Skyl og hak persille groft. Pil hvidløg. Riv parmesan. Riv skallen af citronen.
Blend persille og hvidløg sammen med parmesan, brød og citronskal i en minihakker.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Mos de bagte tomater groft. Anret den friskkogte pasta med bagte tomater på toppen og et gavmildt drys gremolata.
Tip!
Gremolata er et italiensk krydderurtedrys, der her får fylde af hvedebrød. Smagen minder om pesto, men da der ikke er olie i, er konsistensen tør og ikke cremet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk