Grundopskrift på gremolata

8. juli 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Gremolata er italiensk urtedrys, der bruges som topping på diverse gryderetter, som base i kryddersmør eller til marinering af kød. I denne nemme grundopskrift blandes persille, hvidløg og citronskal.

Ingredienser

Sådan gør du

Nip persillebladene af stilkene, pil hvidløgene, og hak det hele fint.
Riv skallen af citronerne fint, og undlad at få den hvide bitre hinde med.
Vend persille med citronskal og hvidløg.
Servér evt. til ossobucco eller andre kødretter.
Du kan også vende en del af gremolataen sammen med blødt smør, og bruge det som persillehvidløgssmør til bøffer eller fisk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar