Grundopskrift på gremolata
8. juli 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Gremolata er italiensk urtedrys, der bruges som topping på diverse gryderetter, som base i kryddersmør eller til marinering af kød. I denne nemme grundopskrift blandes persille, hvidløg og citronskal.
Ingredienser
Sådan gør du
Nip persillebladene af stilkene, pil hvidløgene, og hak det hele fint.
Riv skallen af citronerne fint, og undlad at få den hvide bitre hinde med.
Vend persille med citronskal og hvidløg.
Servér evt. til ossobucco eller andre kødretter.
Du kan også vende en del af gremolataen sammen med blødt smør, og bruge det som persillehvidløgssmør til bøffer eller fisk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk