Ossobuco med rodfrugter og bladselleri
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Når du løfter låget af gryden, bliver du mødt af en skøn duft fra alle de gode, langtidstilberedte råvarer.
Ingredienser
Sådan gør du
Dup kødet tørt. Bland mel med peber i en dyb tallerken, og vend kødet heri.
Opvarm halvdelen af smørret og olien i en stegegryde, der kan tåle at gå i ovnen. Brun kødet godt i gryden 2 skiver ad gangen i ca. 2 minutter på hver side.
Rens bladselleri. Skræl gulerødder og pastinak. Skær grøntsagerne i små stykker. Pil og hak bananskalotteløg og hvidløg fint.
Opvarm resten af smørret og olien i gryden. Svits skalotteløg og hvidløg. Tilsæt bladselleri, gulerødder og pastinak, og svits lidt mere. Læg kødet tilbage i gryden. Hæld hvidvin og hakkede tomater over. Kog vinen ind ved høj varme i 5-6 minutter.
Dæk kødet med bouillon. Tilsæt laurbærblad og rosmarin, og læg låg på gryden.
Sæt gryden i en kold ovn, og tænd ovnen på 140°. Steg retten i 7-8 timer. Servér med godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk