Nektariner og sommerbær i lun citronmelissesirup
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Når ribs, blåbær og citronmelisse koges sammen med en sukkerlage, får du en skøn dessertsirup med friske toner af bær og citrus – og med en flot, rød farve!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl ribs og blåbær. Tag lidt citronmelisse fra til pynt, og læg resten i en gryde sammen med ribs, blåbær, sukker og vand.
Bring det i kog, og lad det koge ved svag varme i 6 minutter.
Træk gryden væk fra kogepladen, og lad indholdet trække i gryden i ca. 30 minutter.
Skyl nektarinerne, og skær dem i smalle både. Fjern stenene. Fordel nektarinerne i dybe tallerkener eller portionsglas.
Hæld den lune citronmelissesirup med ribs og blåbær ud over nektarinerne, og pynt med citronmelisseblade.
Tip!
Citronmelisse kan i denne opskrift erstattes med frisk mynte. I stedet for nektariner kan du bruge ferskner, søde
blommer eller mango.
blommer eller mango.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk