Nektariner og sommerbær i lun citronmelissesirup

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Når ribs, blåbær og citronmelisse koges sammen med en sukkerlage, får du en skøn dessertsirup med friske toner af bær og citrus – og med en flot, rød farve!

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl ribs og blåbær. Tag lidt citronmelisse fra til pynt, og læg resten i en gryde sammen med ribs, blåbær, sukker og vand.
Bring det i kog, og lad det koge ved svag varme i 6 minutter.
Træk gryden væk fra kogepladen, og lad indholdet trække i gryden i ca. 30 minutter.
Skyl nektarinerne, og skær dem i smalle både. Fjern stenene. Fordel nektarinerne i dybe tallerkener eller portionsglas.
Hæld den lune citronmelissesirup med ribs og blåbær ud over nektarinerne, og pynt med citronmelisseblade.

Tip!

Citronmelisse kan i denne opskrift erstattes med frisk mynte. I stedet for nektariner kan du bruge ferskner, søde
blommer eller mango.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar