Grillet nektarin med kardemommecreme

28. juli 2022 af .

Foto: Philip Høpner

Har du et net friske nektariner derhjemme, mangler du kun nogle få ting for at kunne trylle dem om til en nem og lækker dessert. Smid de søde frugter på grillen, så kan du snart imponere dine gæster.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl nektarinerne, halvér og udsten dem.
Smelt smørret i en gryde. Rør rundt i gryden, indtil smørret begynder at bruse op, er gyldent og dufter af karamel. Tilsæt honning i smørret.
Skyl limefrugten, og riv skallen fint. Skyl rosmarin, og tilsæt limeskal og den hele stilk rosmarin i smørret. Lad smørret stå i 5 minutter.
Pensl nektarinerne med smørret, og gril dem på begge sider på en gril, så de får flot farve.
Rist mandelflagerne på en tør pande, indtil de bliver gyldne. Pisk fløden luftig, og vend den forsigtigt sammen med cremefraiche med en dejskraber.
Knus kardemommekernerne i en morter, og vend dem i fløden. Har du ikke en morter, kan du bruge stødt kardemomme.
Skyl mynten, og fordel mandelflager og mynte over nektarinerne. Servér nektarinerne sammen med cremen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar